Densitometria òssia

Densitometria òssia

La densitometria òssia és una tècnica diagnòstic que permet mesurar la densitat mineral de l’os, és a dir, el seu contingut en calci. Constitueix la principal eina diagnòstic utilitzada a la osteoporosis I permet determinar el risc de patir una fractura òssia. La densitometria òssia serveix per a valorar la salut òssia I per a controlar el grau de pèrdua de massa òssia o la resposta al tractament. Així mateix, ens permet detectar la osteoporosis a la seva etapa més precoç I d’aquesta manera instaurar un tractament preventiu. La densitometria òssia és una prova sense dolor. El pacient no requereix cap preparació especial, durant aproximadament uns 10-15 minuts. La nostra Unitat de Reumatologia disposa d’un densitòmetre ossi d’última generació GE (model iDXA) que permet obtenir imatges d’alta resolució amb aplicacions avançades que amplien i augmenten la fiabilitat del diagnòstic.


Així mateix, l’avançat software del nostre equip permet realitzar les següents aplicacions amb una excel·lent precisió:

  • Anàlisi morfomètric vertebral: Consisteix en un software que identifica i quantifica fàcilment les fractures vertebrals mitjançant una imatge d’alta resolució.
  • Densitometria pediàtrica: d’utilitat a la monitorització del creixement i desenvolupament infantil.
  • Estudi de composició corporal: Permet la quantificació simultània de teixit de greix, magre i ossi. Útil al control del pacient obès i en medicina esportiva.
  • Avaluació de pròtesis de maluc: L’estudi densitomètric periprotèsic és d’utilitat si existeix sospita d’afluixament protèsic.


Disposem d’un personal altament qualificat de més de 20 anys d’experiència en el sector i certificat per l’ISCD (International Society of Clinical Densitometry).