Unitat d’Acupuntura

Unitat d’Acupuntura

 

La Unitat d’Acupuntura del Servei de Reumatologia de l’Hospital Universitari Sagrat Cor està especialitzada en el tractament de les patologies reumàtiques. L’experiència i l’acreditació oficial dels nostres professionals ens garanteix una Acupuntura de qualitat i personalitzada, que fuig de la mala praxis i del estès intrusisme.
Avui en dia hem de considerar l’Acupuntura com a primera línia de tractament en un gran nombre de patologies reumàtiques. Els seus mecanismes d’acció descrits a la literatura científica demostren uns potents efectes analgèsics, antiinflamatoris, antidepressius i ansiolítics. Per aquest motiu la llista de malalties susceptibles de ser tractades amb Acupuntura és molt extensa. Per citar algunes de les més freqüents i recomanades per la OMS al camp de la reumatologia: artrosi de genolls, mans i malucs, cervicalgies i lumbàlgies, tendinitis i bursitis.
L’eficàcia, efectivitat i eficiència d’aquest procediment mèdic està basat en la creixent evidència que podem consultar a les publicacions mèdiques i que recolza els nostres bons resultats. Les principales tècniques que utilitzem són l’acupuntura corporal, la auriculoteràpia i la novedosa electroacupuntura.
 
Des de la Unitat, busquem contínuament l’Excel•lència en Acupuntura, actualitzant els nostres coneixements científics i millorant la pràctica clínica diària. Aquest fet ens permet, en definitiva, augmentar la qualitat de vida dels nostres pacients.
 

Bibliografía
 

Muñoz-Ortego J., Marco-Aznar P. ABC de la acupuntura en reumatología. Semin Fund Esp Reumatol. 2011;12:108-11

 

Muñoz-Ortego J., Marco-Aznar P. Cómo se estructuran los criterios diagnósticos avanzados en acupuntura aplicados a la reumatología. Rev Int Acupuntura. 2012; 6:26-30

 

Berman BM, Langevin HM, Witt CM, Dubner R. Acupuncture for chronic low back pain. N Engl J Med. 2010; 363:454-61.

 

Goldman N, Chen M, Fujita T, et al. Adenosine A1 receptors mediate local anti-nociceptive effects of acupuncture. Nat Neurosci. 2010; 13:883-8.

 

Ernst E, Lee MS. Acupuncture for rheumatic conditions: An overview of systematic reviews. Rheumatology (Oxford). 2010; 49:1957-61